2nd Order Dari Huda Idaman’s Boutique

huda-idaman's-boutique-pemborong-jubah-lelaki-johan-rosliAlhamdulillah dan tahniah kepada Huda Idaman’s Boutique selaku pemborong JLJR yang sah untuk Semenyih, Selangor. Mereka telah membuat second order untuk borong jubah kami utk Raya Haji akan datang. Kali ini design khas untuk mereka. Alhamdulillah juga kerana mereka dan customer mereka berpuas hati dan tiada sebarang complain terhadap jubah kami dan mendapat pujian dan feedback yang sangat positif untuk jualan raya Aidilfitri yang lepas. Permintaan semakin bertambah kata mereka.

Semuanya adalah pemberian dari Allah SWT kami di JLJR tumpang rasa gembira dan akan terus gerak ke hadapan. JLJR harap ramai lagi pemilik-pemilik butik di luar sana tampil untuk berkolaborasi dengan kami. Cara dan sistem yang kami gunakan amat berkesan dan ia menghasilkan “win-win situation” untuk kedua belah pihak.

Kepada yang berminat sila call/whatsapp kami di 0193852553.

Jubah Pengantin JLJR

Siapa boleh teka apa PERSAMAAN mereka?

Jubah Pengantin Jubah Lelaki Johan Rosli JLJR 1Jubah Pengantin Jubah Lelaki Johan Rosli JLJR 3Jubah Pengantin Jubah Lelaki Johan Rosli JLJR 4Jubah Pengantin Jubah Lelaki Johan Rosli JLJR 2Dah ada jawapan?

Ya betul. Mereka semua berjubah untuk Majlis Walimatulurus mereka…
Sejuk mata memandangg. So anda bila lagi?

====================================

MASALAH umum bagi mereka yang nak berjubah untuk majlis perkahwinan:

✘Tak tahu kedai mana yang boleh buat.
✘Tak tahu design apa nak pakai.
✘Tak tahu jenis kain apa yg terbaik.
✘Susah nak dapat kain yang warnanya matching dengan baju pasangan sebab pelik sangat warnanya.
✘Tak kenal tailor yang boleh dipercayai. Takut risiko tak sempat siap dan tak sedap dipakai.
✘Tak tahu samada tailor itu pakar jahit jubah atau tidak. Sebab dah byk kes, bila tailor biasa cuba buat jubah…rosak hasilnya.
✘Tak tahu siapa yang boleh siapkan dengan cepat, berkualiti dan harga berpatutan.

So pernah dengar JUBAH LELAKI JOHAN ROSLI ?

Kami adalah One-Stop-Center untuk kaum lelaki. Kepakaran kami adalah menjahit jubah dan juga semua jenis pakaian lelaki.

Ribuan yang telah menempah jubah kami dari pihak Masjid/Surau, Korporat, Pengantin, butik-butik, kegunaan sendiri hingga ke kegunaan utk hadiah.
Oleh itu, anda dijemput ke kedai kami segera…

Anda akan dapat:
✔Layanan one-to-one oleh En. Johan Rosli sendiri.
✔Cara mengukur terkini dan mengikut Formula tersendiri JLJR. InsyAllah tepat dan sedap dipakai.
✔Design dan kain disediakan.
✔Pelbagai pilihan warna kain disediakan.
✔Pengalaman dan kepakaran menjahit jubah.
✔Track record pelanggan yang berpuas hati disediakan.
✔Kalau tinggal jauh, cara dan bimbingan tempah online disediakan.
✔Poslaju percuma disediakan.
✔Proses menjahit jubah yang cepat dan Waranty disediakan.
✔Keutamaan kepuasan anda disediakan.

Harga jubah kami lebih kurang sama seperti jubah readymade di luar sana. So lebih baik tempah aje kan…

Pakai jubah yang ditempah sudah pasti lebih sedap dan nampak lebih padan.

====================================

So amacam… ADA BRAN?

➤Kalau berminat sila call atau whatsapp kami di 019 385 2553.
➤Kalau tak berminat, tapi kenal siapa yang berminat, sila tag orang tu atau share post ini.
➤Kalau langsung tak berminat, minta share aje lah post ni. Mudah-mudahan anda dapat bantu orang yg sedang mencari kedai jahit jubah.

Sekian dulu dari kami.

P/S: Kami tunggu panggilan anda… ツ

Jubah Lelaki di Malaysia

Jubah oh Jubah…

Tiba sahaja Oktober tahun ini akan genaplah 4 tahun JLJR di dalam industri jubah lelaki dan fesyen di tanah air ini. Mungkin ada yang berkata, 4 tahun itu baru lagi dan kami juga rasa begitu, akan tetapi ia adalah tempoh masa yang agak panjang dan telah banyak memantangkan kami. Suka dan duka, tangis dan ketawa sentiasa di sisi. Terlalu banyak duri dan ranjau yang telah kami tempuhi dan juga telalu banyak ujian dan dugaan yang dihadapi. Alhamdulillah Jubah Lelaki Johan Rosli masih bertahan dan Alhamdulillah kami terus maju ke depan.

Tidak dinafikan dahulu sewaktu kami baru bermula, saingan terlalu sedikit dan semuanya mudah belaka. Kini, keadaan sudah berbeza. Jenama jubah lelaki telah timbul bak cendawan. Semua orang bagaikan sudah ada jenama mereka sendiri. Fenomena ini memberi kami semangat dan ransangan yang kuat untuk terus berusaha untuk berdaya saing akan tetapi kami juga sedih melihat yang ramai juga yang sudah kecundang.

Sedikit perkongsian pengalaman kami sepanjang berada di dalam industri ini. Jubah bukan lagi untuk kegunaan harian buat orang surau atau masjid mahupun ahli-ahli agama. Jubah telah diterima baik oleh masyarakat umum dan kini telah berkembang penggunaannya dan lebih “versatile”. Ia memiliki prospek yang sangat tinggi kerana di Malaysia “demand” nya sedang meningkat sedangkan “supply” nya masih rendah, tidak seperti baju melayu yang sudah lama tepu.

Jubah digunakan untuk kegunaan harian, majlis formal, korporat, hadiah, walimatulurus dan lain-lain lagi. Sememangnya tidak menang tangan sebenarnya jika anda berada di dalam industri ini. Design jubah juga telah banyak berubah ke arah lebih cantik kerana di atas faktor permintaan tadi. Dulu kita hanya dihidangkan oleh jubah-jubah haramain dan lain-lain yang kita selalu lihat di mana-mana sahaja. Kini, zaman tersebut telah berakhir. Jubah di Malaysia telah diberi nafas baru dan sukar untuk seseorang itu untuk berkata tidak kepada jubah zaman sekarang kerana terlalu cantik.

Harga juga telah memberi impak yang hebat terhadap pakaian sunnah ini. Dengan harga dan kualiti yang tinggi, ia telah memberi keyakinan untuk pemakai memakainya di majlis-majlis formal setanding jika seseorang itu memakai suit atau coat. Tiada lagi jubah dilihat sebagai pakaian murah dan design yang biasa untuk dipakai dirumah sahaja.

Panduan Memilih Jubah

Potongan

Potongan adalah amat penting apabila memilih jubah kerana ia menentukan samada anda akan memakainya siang dan malam atau anda akan simpan sahaja di dalam almari anda.

Contoh yang baik adalah apabila anda memakainya, anda boleh bergerak dengan mudah dan selesa. Itu adalah yang terbaik. Akan tetapi kini terdapat banyak jubah yang ‘slim fit’ maka tahap keselesaan akan berkurang tetapi pada segi rupa akan nampak lebih cantik.

Kain

Kain yang sesuai bergantung pada kehendak anda sendiri. Tiada kain yang khusus untuk membuat jubah akan tetapi cari kain yang sesuai dengan diri anda.

Bahan Digunakan

Bahan yang digunakan di sini bermaksud bahan-bahan yang digunakan untuk membuat jubah tersebut. Contoh, butang, benang jahit tepi, insert pada colar dan lain-lain lagi. Jubah yang berkualiti tinggi adalah bahan-bahan yang digunakan adalah yang mahal. Ia boleh memanjangkan hayat jubah tersebut. Tidaklah baru setahun pakai sudah rosak.

Mutu Jahitan

Mutu jahitan memberi 2 kesan iaitu kekemasan dan tahan lasak. Jika benangnya terlalu jarak maka ia akan mengakibatkan cepat tertetas benangnya manakala jika jahitannya senget dan tidak tepat maka ia akan kelihatan tidak kemas dan nampak murah.

Butik Fitrah Al-Hajj

pemborong-jljr-fitrah-al-hajj-1pemborong-jljr-fitrah-al-hajj-2 pemborong-jljr-fitrah-al-hajj-3Alhamdulillah, baru sahaja selesai deliver 1st batch jubah borong kepada Butik Fitrah Al-Hajj di Sunway Putra Mall (The Mall). Mereka telah order 14 design yang terdiri dari design kami yang original dan ada yang telah ditukar warna mengikut pilihan mereka. Saiz dari S ke XXXL. Cepat jom serbu butik mereka sebelum habis !!!

Di bawah adalah details berkenaan kedai mereka:

Fitrah Al-Hajj

Butik Kelengkapan Ibadah Haji dan Umrah

Lot 3.07, Tingkat 3, Sunway Putra Mall, Jalan Putra, 50350 KL.

Tel: 03 4050 2376

Website: www.fitrahalhajj.com.my,  Facebook: Fitrah Alhajj,  Email: fitrah_alhajj@yahoo.com

10am-10pm

Ucapan Dari Ceo

pengarah-urusan-jubah-lelaki-johan-rosliSalam semua, bagaimana Raya anda semua? Diharap ia disambut dgn penuh riang gembira dan dpt mengeratkan lagi silaturahim di antara ahli keluarga. Sudah pasti ramai yg telah pulang dari kpg halaman dan kembali bertugas.

Di sini sy Johan Rosli selaku Pengarah Urusan JLJR ingin mengucapkan jutaan terima kasih di atas sokongan anda semua kpd kami dan doa yg tidak putus-putus.

JLJR akan mula beroperasi pada 3 Aug 2015. Skng ini masih tgh bercuti dan merehatkan minda dan badan setelah 7-8 bulan menguruskan tempahan yg tidak pernah putus sepanjang 2015.

Utk musim seterusnya, kami akan tingkatkan lg mutu dan kualiti servis dan produk serta kami akan keluarkan pelbagai Design jubah baharu yg lebih cantik dan menarik serta kolaberasi dgn pelbagai pihak. InsyAllah jumpa minggu depan.

We Did It !

image

Alhamdulillah. Syukur kepada Allah SWT. Akhirnya selesai juga semua tempahan raya JLJR dengan penghantaran yang terakhir tadi. Fiiuuuhh…

Terima kasih kepada semua pelanggan JLJR yang sudi tempah dgn kami dan sanggup bersabar di atas kelewatan yang tidak diduga tempoh hari. Anda semua mmg awesome kerana bersama kami all the way. Memberi semangat dan memahami job load kami.

Tahun ini memang kelam kabut sikit dan kami sendiri pun mengakuinya. Oleh itu kami pohon ribuan kemaafan di atas segala kesilapan atau sebagainya. Jika ada yang tak kena, sila info kami. Kita akan settlekan lepas raya ya.

Pemborong JLJR, Johor Bahru

Pemborong JLJR Johor Bahru 1 Pemborong JLJR Johor Bahru 9 Pemborong JLJR Johor Bahru 8 Pemborong JLJR Johor Bahru 7 Pemborong JLJR Johor Bahru 6 Pemborong JLJR Johor Bahru 5 Pemborong JLJR Johor Bahru 4 Pemborong JLJR Johor Bahru 3 Pemborong JLJR Johor Bahru 2Syukur Alhamdulillah dan tahniah kepada pemborong JLJR di Johor Bahru iaitu En Hisyam.

En Hisyam mempunyai 10 design JLJR yang menarik dan mempunyai pelbagai saiz.

Kepada mereka yang ingin mendapatkan jubah readymade kami bolehlah call atau whatsapp beliau.

Cepat sebelum stok habis.

En Hisyam.

014 313 7042

 

Pemborong JLJR, Semenyih

 

pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-1   pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-7 pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-6pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-5  pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-4 pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-3pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-2pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-9pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-8  pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-10pemborong-pengedar-Jubah-lelaki-johan-rosli-di-semenyih-huda-idamans-boutique-11 Syukur Alhamdulillah dan tahniah kepada pemborong JLJR di Semenyih iaitu Huda Idaman’s Boutique.

Mereka mempunyai 11 design JLJR yang menarik dan mempunyai pelbagai saiz.

Kepada mereka yang ingin mendapatkan jubah readymade kami bolehlah berkunjung ke boutique mereka berdekatan dengan Tesco Semenyih.

Mereka juga menjual jubah muslimah yang trendy, baju raihan dan lain-lain lagi. Cepat sebelum stok habis.

Huda Idaman’s Boutique
Puan Arni: 017 225 3719

Jubah Kipidap Curi Gambar JLJR

jubah-kipidap-curi-gambar-jubah-lelaki-johan-rosliSalam semua, kami pasti ramai yang telah mendapat gambar jubah ni melalui whatsapp. Sekali lagi orang dengan sewenang-wenangnya guna gambar JLJR untuk menjual jubah mereka. Sangat tidak berakhlak dan professional.

.
Kepada pengguna, anda nilai lah sendiri.

Kepada yang mencetak rompak, hentikan lah kerja yg hina. Anda menipu pengguna.

‪#‎kipidap‬ lah sgt…

Pemborong JLJR Bandar Melaka

En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-18En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-17En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-16 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-15 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-14 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-13 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-12 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-11 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-10 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-9 En-Amin-Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-Melaka-8Alhamdulillah, telah selesai penghantaran jubah borong kepada Pemborong JLJR yang terkini iaitu En Amin di Bandar Melaka. Sila hubungi beliau untuk pembelian readymade untuk raya yang akan datang.

En Amin ada 10 design yang menarik untuk anda termasuk 2 design special request darinya.

Call/whatsapp En Amin di 017 674 4230.
Kedainya coming soon.
Gerai uptown-nya setiap Jumaat-Ahad di Dataran Pahlawan.

Pembelian Borong 2015 Dibuka

Pemborong-Jubah-Lelaki-Johan-Rosli-1

Di sini kami ingin tawarkan pakej borong kepada mereka yang berminat untuk menjual jubah kami. Pakej-pakej nya adalah seperti berikut:

Pakej-Pro: RM 22,000
➟ 200 helai
➟ 20 design
➟ Boleh campur saiz
➟ Boleh campur warna
➟ Keuntungan sehelai RM160-120
➟ ROI +-90%

Pajek-Starter: RM 12,500
➟ 100 helai
➟ 10 design
➟ Boleh campur saiz
➟ Boleh campur warna
➟ Keuntungan sehelai RM145-105
➟ ROI +-80%

Bayaran penuh apabila buat order dan jubah boleh siap dalam masa 3-4 minggu (100 helai), 4-5minggu (200 helai).

Cepat, raya dah dekat. Jom rebut peluang keemasan ini. Sila call/whatsapp kami di 0193852553 untuk set appointment tengok sample jubah di showroom kami di Gombak.

Dapatkan Al-Firdaus Anda Sekarang

Get-it-now-madu-sidr-al-firdaus-1Kepada mereka yang masih belum mencuba Madu Sidr Al-Firdaus keluaran JLJR, maka anda masih belum terlambat kerana Harga Promosi masih dijalankan. Anda boleh mendapatkannya pada harga RM100 untuk 250g seperti gambar contoh di atas.

Madu Sidr Al-Firdaus boleh di dapati di kedai kami atau di pengedar-pengedar kami. Untuk sebarang keterangan lanjut klik di sini.

Jubah Masjid Puncak Alam 2015

This slideshow requires JavaScript.

Alhamdulillah, baru sahaja selesai sesi penyerahan tempahan jubah Masjid Puncak Alam, Shah Alam. Semuanya nampak gembira dan teruja apabila mencuba jubah baru mereka untuk sesi 2015.

Mereka telah menempah jubah putih untuk kegunaan harian dan jubah imam untuk solat berjemaah dan majlis rasmi.

Semoga semua kakitangan masjid dapat jalankan tugas dan ibadah harian dalam keadaan yang selesa dan nampak segak dengan JLJR.

Ribuan terima kasih kepada pihak Puncak Niaga dan Kakitangan Masjid Puncak Alam kerana terus memberi kepercayaan dan menempah dengan kami.

Kelas Asas Bisnes Online Feb

This slideshow requires JavaScript.

Alhamdulillah, Kelas Asas Bisnes Online untuk bulan Februari telah berjalan dengan lancar pagi tadi. Kami ucapkan terima kasih dan syabas kepada semua para peserta yang hadir kerana kesemuanya sanggup datang dari jauh semata-mata untuk menuntut ilmu. Terbaik…

Allah SWT sahaja yang dapat membalas usaha mereka dan membei ganjaran yang berlipat ganda kepada anda semua. Kami di JLJR mendoakan kejayaan anda. Kita jumpa di Kelas Lengkap ya…

Kepada yang berminat untuk menjadi usahawan dan menjual secara online, maka boleh sertai Kelas Asas kami untuk bulan Mac pula. Nantikan tarikhnya akan diumumkan kelak.